Припремете се за доаѓањето на бебето - од породување, до уредување на собата

Опремувањето на просторот за новиот член на семејството може да биде голем предизвик за родителите. Кое креветче да го купам? Каков душек, перница, постелнина? Од природни или вештачки материјали? На која висина треба да биде масата за подвивање? Каков распоред во собата е нај практичен? По каков под бебето треба да ползи?

Многу прашања и недоумици на кои треба да најдете одговор. Затоа Bio Save како организатор на програмата за припрема на трудници и родителство “Млечен пат” одлучи во соработка со еминентни стручњаци од компанијата IKEA и Bio Save, да одржи работилница под називот “Соба за моето бебе”. На работлница ќе се потрудиме да да Ви ги пренесеме најдобрите искуства во врска со уредување на бебешкиот животен простор. Во тоа ќе ни помогнат IKEA пресоналот од детското одделение и Снежана Малешев, Bio Save координатор на програмата за трудници.

Работлницата ќе се оддржи на 30. Јуни 2019. година од 10-12h во IKEA продажниот објект (автопат Белград-Ниш). Поради удобноста и расположливиот простор бројот на места е ограничен, па Ве повикуваме да се пријавите за учество преку смс порака на телефонскиот број +389 75 34 34 33.

 

 Се разбира, ги очекуваме и татковците  :)