Bio Save Online Вебинар

Био Сејв посветено работи и станува место за поддршка на сите трудници и идни родители. Online предавањето е корисно за да Ве припреми самоуверено да го дочекате крајот на бременоста како и најубавите моменти кои Ве очекуваат со доаѓањето на Вашето бебе.

И покрај тоа што во моментов не можеме да оствариме личен контакт, сакаме да одговориме на сите Ваши прашања во текот на самото online предавање или подоцна преку e-мејл, или на некој од достапните телефонски броеви.

Чувајте се и уживајте во секој ден од бременоста.

 

Јасна Апостолоски Николов

Дипломирана медицинска сестра, Меѓународен консултант за доење – IBCLC, Сертифициран едукатор за психофизичка подготовка на трудници

Jasna Doenje.png

- Доење во првите часови по породувањето

- Дали една мајка доилка задолжитлено треба да има силиконски брадавици, пумпа за измолзување и други помошни средства?

- Колку е важна поддршката на семејството како и помошта и поддршката од стручно лице за една мајка доилка?

 

 

Драгана Емел – Маркоска
Специјалист – Педијатар

Dragana Doenje.png

- Повраќање или "бљуцкање"?

- Кога да посетите педијатар доколку Вашето бебе често повраќа?

- Што треба да Ве загрижува?

- Кои мерки се превземаат доколку бебето често повраќа?

 

На овие и на сите останати прашања одговор ќе добиете во текот на предавањето.

 

Online предавањата се слушаат на платформата Demio. Присуството е можно само со претходна пријава. Проверете го својот е-мејл! Пред почетокот на предавањето доволно е да го отворите својот е-мејл, да ја изберете опцијата JOIN и да се приклучите на предавањето. Бројот на слушатели е ограничен. Пријавете се преку линкот.